کلینیک بیماری های سطحی چشم
کلینیک بیماری های سطحی چشم به منظور ارزیابی طیف وسیعی از شرایط سطح چشم بیمار در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا مشهد اختصاص داده شده است.
بیماری های مرتبط با سطح چشم
خشکی چشم
چشم برای فعالیت عادی نیاز به رطوبت دارد و این رطوبت را از اشک چشم ها تامین می کند و اگر چشم های ما به اندازه کافی اشک تولید نکند خشکی چشم اتفاق می افتد . خشکی چشم می تواند باعث اختلال در بینایی شود و احساس ناراحتی در چشمان بیمار ایجاد کند . خشکی چشم اختلالی شایع است و سالانه میلیونها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. خبر خوب این است که اگر دچار خشکی چشم هستیم، کارهای زیادی وجود دارد که می توانیم برای حفظ سلامت چشم و داشتن احساس بهتر انجام دهیم ولی اگر درگیر این بیماری علائم حادی در شما ایجاد کرده میتوانید به کلینیک بیماری های سطحی چشم بیمارستان بینا مراجعه نمایید .
علائم خشکی چشم
• احساس خراشیدگی و وجود جسم خارجی در چشم
• احساس سوزش در چشم
• قرمزی چشم
• حساسیت به نور
• تاری دید
سندروم شوگرن
سندروم شوگرن یک بیماری خود ایمنی و یک اختلال مزمن در سیستم بدن است . در واقع در این بیماری سیستم دفاعی بدن به اشتباه به بافت ها و سلول های سالم بدن حمله می کند و حمله گلبول های سفید به غده های بزاقی چشم باعث کاهش میزان ترشح و یا حتی پارگی در غدد شده . این اتفاق می تواند باعث خشکی دهان، چشم، پوست، بینی، دستگاه تنفسی فوقانی و واژن شود.
علائم سندروم شوگرن
از علائم شابع سندروم شوگرن می توان به خشکی چشم به دلیل ناتوانی در تولید اشک و رطوبت کافی و همچنین خشکی در دهان به دلیل عدم تولید کافی بزاق به همراه درد مفاصل (آرتروز) نام برد . و همچنین در بانوان این بیماری می تواند باعث خشکی در ناحیه واژن شود. دیگر علائم سندروم شوگرن به صورت زیر است و اگر نیاز به درمان دارید می توانید به کلینیک بیماری های سطحی چشم بیمارستان فوق تخصصی چشم بینا مراجعه نمایید .
- پوسیدگی دندان ها و از بین رفتن آن ها
- خشکی دهان مداوم
- سرفه خشک مداوم
- مشکلاتی در جویدن و بلعیدن
- صدای خشن یا ضعیف (دورگه)
- سختی تکلم
- تورم غدد بزاق
- برفک دهانی مکرر، عفونت قارچی در دهان
ناخنک چشم
ناخنک چشم یا زائده روی سفیدی چشم، توموری است که روی لایه ملتحمه یا غشای مخاطی ای که سفیدی چشم را پوشش داده و روی قرنیه قرار گرفته و رشد کرده است. قرنیه چشم لایه شفافی است که روی چشم را پوشش داده است. این تومور خوش خیم یا غیر سرطانی اغلب به شکل مثلث روی چشم ایجاد می شود . ناخنک چشم معمولا مشکل خاصی ایجاد نمی کند و نیاز به درمان ندارد. اما اگر اختلالی برای دید فرد ایجاد کند، میتوان آن را با جراحی خارج کرد و بیمارستان فوق تخصصی چشم بینا با همراهی پزشکان متخصص و فوق متخصص در کلینیک بیماری های سطحی چشم این اعمال را انجام میدهد .
علل ایجاد ناخنک چشم
اگر چه ناخنک در بین موج سواران و کسانی که در مناطق ساحلی زندگی می کنند بیشتر دیده می شود، اما این افراد تنها کسانی نیستند که ممکن است به ناخنک مبتلا شوند. برخی از علل شایع ناخنک عبارتند از:
• به مدت طولانی در معرض اشعه ماورا بنفش قرار گرفتن: خطر ابتلا به ناخنک در افرادی که به خاطر کار یا تفریح زمان زیادی را در خارج از منزل سپری می کنند، به شدت افزایش پیدا می کند. این مساله در افرادی که در مناطقی با آب و هوای گرم زندگی می کنند بیشتر رخ می دهد.
• ابتلا به خشکی چشم در گذشته: کسانی که دچار خشکی چشم هستند یا سابقه خشکی چشم دارند، بیشتر در معرض ابتلا به ناخنک قرار دارند.
• قرار گرفتن در معرض عوامل محرک: گرد و غبار، شن و باد همگی می توانند موجب ایجاد ناخنک شده و با تشدید علائم وضعیت آن را بدتر کنند.
• سابقه خانوادگی: بعضی محققان معتقدند که افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به ناخنک را دارند، بیشتر احتمال دارد به ناخنک مبتلا شوند.
علائم ناخنک
ناخنک همیشه علامتی ایجاد نمیکند. اگر هم علائمی داشته باشد، معمولا خفیف هستند. علائم و نشانههای رایج ناخنک عبارتند از: قرمزی، تاری دید چشم و سوزش چشم. بیمار ممکن است احساس سوزش یا خارش نیز در چشم خود داشته باشد. در صورتی که ناخنک آنقدر بزرگ شود که روی قرنیه را بپوشاند، میتواند بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که ناخنک ضخیم یا بزرگ باشد نیز می تواند موجب شود فرد احساس کند یک جسم خارجی در چشمش وجود دارد. کسی که به زائده روی سفیدی چشم مبتلا باشد به علت ناراحتی که ایجاد می شود ممکن است دیگر نتواند از لنزهای تماسی استفاده کند.
تراخم یا التهاب ملتحمه
یکی از بیماری های عفونی شایع چشمی تراخم یا ابتهاب ملتحمه است که به دلیل التهاب و عفونت ساختمان چشم ایجاد می گردد. از نشانه های بیماری تراخم چشمی یا التهاب ملتحمه صورتی شدن قسمت سفیدی چشم به دلیل گرفتگی عروق خونی ملتحمه است . این بیماری عفونی توسط باکتری کلامیدیایی ایجاد می شود که یکی از بیماری های قدیمی چشم بوده و میتواند منجر به کوری شود اما قابل پیشگیری است . این بیماری می تواند براثر تماس با عامل بیماری یا از طریق برخی حشرات و پشه منتقل شود و بیشتر در مناطق گرم و خشک یا مناطق آلوده و فقیرنشین دیده می شود . این بیماری در دوران کودکی می تواند به صورت تدریجی ایجاد شود اما در بزرگسالی معمولا به صورت حاد بروز می کند .
علائم بیماری چشمی تراخم
شروع علائم به صورت حاد و با قرمزی، سوزش و ترشحات چشم همراه می باشد. تشکیل پاپیلاری (برجستگی های جوش مانند)، حساسیت ملتحمه، ترشحات، سوزش و خارش، تاری دید و ترس از نور همگی از علائم این بیماری می باشند. ترشحات معمولا در صبح از باز شدن چشم مبتلا ممانعت می کند. این ترشحات در مراحل اولیه به صورت چرک - موکوسی و در مراحل بعدی به صورت غلیظ تر و چرکی خواهد بود. در مراحل میانی بیماری التهاب حاد با بزرگ شدن پاپیلاری ها و رویش نابجای مژگان مشخص می شود. با ادامه بیماری لبه پلک ها و مژگان به سمت داخلی چشم می روند و بر اثر برخورد مژه ها با قرنیه باعث خراش قرنیه خواهد شد که ادامه این ایجاد خراش ها و آسیب های وارد شده به قرنیه نهایتا می تواند باعث کوری فرد شود. فراموش نکنید که تراخم ممکن است یک طرفه و یا دو طرفه باشد، اما معمولا عفونت از طریق تماس دست به چشم دیگر هم سرایت می کند و در واقع گاهی درگیری هر دو چشم غیر قابل اجتناب می باشد.
آلرژی چشم
آلرژی چشمی در واقع واکنش غیر ضروری دستگاه ایمنی بدن نسبت به یک ماده بی ضرر و عادی در محیط است و این واکنش می تواند باعث گشادتر شدن رگهای چشم ، خارش و سوزش و ریزش اشک از چشم در پی آزاد سازی هیستامین توسط سلول های ایمنی در چشم شود . از آنجا که برخی از دیگر بیماری های چشم هم همین علائم را به وجود می آورند، تشخیص درست، اهمیت بسیار زیادی دارد و شما می توانید با مراجعه به بیمارستان فوق تخصصی چشم بینا که با همراهی پزشکان متخصص و فوق متخصص در کلینیک بیماری های سطحی چشم دارد مشکل آلرژی چشمی خود را بررسی کنید.
علائم آلرژی چشمی از قرمزی کمی آزاردهنده تا التهاب شدیدی که باعث اختلال دید می شود متغیر است. لایه قرمزی که درون حدقه چشم قرار دارد مخاط چشمی نام دارد. التهاب ناشی از آلرژی، هم می تواند مخاط چشمی را درگیر کند و هم می تواند قرنیه را درگیر سازد. بر این اساس انواع متفاوت آلرژی تعریف می شوند.
علائم معمول آلرژی چشمی که به سبب درگیری مخاط چشم به وجود می آید عبارت است از:
• خارش، سوزش، قرمزی چشم و ریزش اشک (بدون هرگونه ترشح غیرشفاف).
• کسانی که آلرژی چشمی فصلی دارند، ممکن است به طور مزمن زیر چشمشان تیره باشد. ورم داشتن پلک از دیگر علائم شایع آلرژی چشمی بهشمار می آید.
• همان گونه که قبلا گفتیم اگر آلرژی چشمی جزئی از بیماری تب یونجه باشد یا با آلرژیهای دیگر همراه باشد ممکن است علامتهایی مانند عطسه، آبریزش و گرفتگی بینی را در کنار خود داشته باشد.
• گاهی خارش به قدری شدید است و به قدری زیاد چشم را می خارانیم که علائم را بدتر می کند و گاهی در صورت تمیز نبودن دستها، عفونت چشم هم به آلرژی اضافه می شود. التهاب مخاطی ناشی از آلرژی دائمی چشمی همانطور که از نامش پیداست، در طول کل سال ما را درگیر می کند.
• علائم آلرژی چشمی دائمی با علائم آلرژی چشمی فصلی تفاوتی ندارد؛ فقط به طور معمول خفیفتر است.
موجودات بسیار ریز موجود در گرد و غبار (مایت)، گردهها، شورهی پوست حیوانات خانگی یا سایر مواد موجود در خانه از شایع ترین مواد ایجاد کننده آلرژی دائمی به شمار می آیند.
پمفیگوئید چشمـی
پمفيگوييد غشاهای مخاطی يك بيماری اتوايميون سيستميك تاول دهنده است كه بيش تر پوست و مخاط را درگير می كند. وقتی كه ياخته ها به صورت اوليه و بيش تر در ناحيه چشم و ملتحمه باشد، به آن پمفيگوييد چشمی اسكاردهنده (OCP: Ocular Cicatricial Pemphigoid) اطلاق می شود. درگيری چشمی در اين بيماری می تواند پيشرونده و خطرناک باشد چون حتی منجر به نابينايی می شود و توصیه ما این است اگر علائم مشکوکی در چشمان خود دارید به کلینیک بیماری های سطحی چشم بیمارستان بینا جهت تشخیص و درمان مراجعه فرمایید.
التهاب پلک چشم یا بلفاریت
بلفاریت، التهاب پوست پلک چشم است. بلفاریت به طور معمول بخشی از پلک چشم را که مژه ها می رویند درگیر می کند و به هر دو پلک لطمه می زند. بلفاریت عموما زمانی بروز می کند که غدد روغنی جای گیر شده در نزدیکی پایه مژه ها مسدود می شوند. این اختلال به بروز تحریک و سرخی چشم منجر می گردد. چند بیماری و اختلال مختلف می توانند به بلفاریت منجر شوند. بلفاریت اغلب اختلالی مزمن بوده و درمان آن دشوار است. بلفاریت می تواند ناراحت کننده و ناخوشایند باشد. اما این بیماری معمولا باعث ایجاد آسیب دائمی به بینایی نمی شود و مسری نیز نمی باشد.
علایم بلفاریت
علایم و نشانه های بلفاریت شامل موارد زیر است:
• نمناک شدن چشم
• سرخی چشم
• حالت شن ریزه دار شدن، سوزش یا حس تیر کشیدن چشم
• ایجاد حالت روغنی در پلک چشم
• خارش پلک چشم
• ورم و سرخی پلک چشم
• لایه برداشتن پوست اطراف چشم
• کبره بستن پلک چشم در هنگام بیدار شدن از خواب
• چسبناک شدن پلک چشم
• تکرر پلک زدن چشم
• حساسیت نسبت به نور
• رشد غیر نرمال مژه ها (مژه های روییده در حالات کج قرار دارند.)
• از دست دادن مژه
اسکلریت
اسکلرا یا صلبیه به قسمت سفیدی چشم می گویند. اسکلریت زمانی به کار برده می شود که به علت التهاب، صلبیه دچار تورم، قرمزی، حساسیت یا درد شود. افرادی که دچار اسکلریت هستند، معمولا مبتلا به به بیماری های روماتیسمی یا سایر بیماری های خود ایمنی هستند. این بیماری های زمینه ای باعث بسیاری از علائم اسکلریت می شوند.
انواع اسکلریت
• اسکلریت قدامی (قسمت جلویی صلبیه را درگیر می کند): اسکلریت قدامی خیلی شایع تر از اسکلریت خلفی است. اسکلریت قدامی سه نوع دارد. شایع ترین نوع آن باعث قرمزی و تحریک در سرتاسر صلبیه می شود و علاج پذیرترین نوع است. نوع دیگر آن به صورت توده ای قرمز رنگ ظهور می کند و وخیم ترین نوع آن ، خیلی دردناک و مخرب است.
• اسکلریت خلفی (قسمت های پشتی صلبه را درگیر می کند): نوع خلفی خیلی نادرتر است. افراد مبتلا به این نوع اسکلریت، ممکمن است درد و حساسیت داشته باشند. این نوع اسکلریت ممکن است منجر به مشکلاتی نظیر جدا شدگی شبکیه و گلوکوم زاویه بسته شود.
بعضی افراد ممکن است فقط مبتلا به یک نوع اسکلریت باشند؛ اما برخی دیگر ممکن است همزمان مبتلا به اسکلریت قدامی و خلفی باشند.
علائم اسکلریت
علائم اسکلریت عبارتند از:
• درد
• حساسیت چشم
• قرمزی و تورم قسمت سفیدی چشم
• تاری دید
• اشک ریزیش
• حساسیت شدید به نور
• همچنین ممکن است درد فک یا سردرد وجود داشته باشد. در بعضی موارد ممکن است، فرد تمام یا قسمتی از بینائی خود را از دست بدهد.
راههای ارتباطی با کلینیک بیماری های سطحی چشم بیمارستان فوق تخصصی چشم بینا