افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

کلینیک تخصصی بینایی سنجی

to left

 

کلینیک تخصصی بینایی سنجی بینا

 

بینایی سنجی از روش‌های مهم ارزیابی وضعیت بینایی و سلامت چشم‌های افراد می‌باشد. برای انجام بینایی سنجی می‌توانید به کلینیک تخصصی بینایی سنجی بیمارستان چشم پزشکی بینا مشهد مراجعه نمایید. بینایی سنج‌های بیمارستان بینا با استفاده از تجهیزات پیشرفته و روز دنیا در خدمت مراجعین محترم می‌باشند.

 

 

 

آشنایی با رشته بینایی سنجی

بینایی سنجی یا اپتومتری علم مراقبت‌های بینایی است که شامل بررسی دید و ساختارهای مربوط به آن، تشخیص و درمان عیوب انکساری و اختلالات دید دوچشمی، تجویز عینک و لنزهای تماسی، غربالگری بیماری‌های چشمی و در صورت نیاز ارجاع به چشم پزشک می‌باشد. بینایی سنج‌ها ( اپتومتریست ) مراقبین اولیه سلامت چشم‌ها هستند و با استفاده از دستگاه‌ها و تست‌های مختلف، مشکلات بینایی را تشخیص و درمان می‌نمایند.

 

 

 

تفاوت بینایی سنج و چشم پزشک

بینایی سنج‌ها با گذراندن دوره آکادمیک در رشته بینایی سنجی مهارت‌های لازم را برای انجام معاینات چشمی کسب می‌کند. وظیفه بینایی سنج‌ها انجام معاینات اولیه چشم بوده و در صورت مشاهده مشکلات بینایی پیچیده، بیمار را به متخصص چشم ارجاع می‌دهد. چشم پزشک‌ها پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی، دوره تخصصی خود را در مقطع تخصصی چشم گذرانده و توانایی تشخیص، درمان دارویی و غیر دارویی را دارد.

 

چه زمانی باید به یک بینایی سنج مراجعه شود؟

به طور کلی، توصیه می‌شود به صورت منظم به بینایی سنج مراجعه و وضعیت بینایی و سلامت چشم‌های خود را بررسی نمایید. در صورتی که علائم تاری دید، ضعیف شدن بینایی و یا دیگر مشکلات چشمی دارید، در سریع‌ترین زمان ممکن به یک بینایی سنج مراجعه نمایید. برخی از این علائم عبارتند از:

 

• سردردهای مکرر

• تاری دید

• مشکل ناگهانی در دیدن اشیا از نزدیک یا دور

• دوبینی

• مشکل دیدن در شب

• تنگ کردن گوشه‌های چشم

• دیدن حلقه‌های نورانی زمانی که در روشنایی قرار می‌گیرید

 

 

 

 

شرح وظایف بینایی‌سنجی

همانطور که در ابتدا توضیح دادیم، بینایی سنجی قدم اولیه و اصلی مراقبت از چشم و بینایی است. بینایی سنجی شامل معاینات مختلف چشمی می‌باشد. از جمله این معاینات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

• بررسی عیوب انکساری

• تجویز عینک و لنزهای تماسی مناسب

• تمرین‌‌های چشمی برای بهبود بینایی

• بررسی و درمان سردردهای چشمی

• تشخیص و درمان تنبلی چشم

 

بینایی سنج‌ها مراقبت‌های ضروری چشم را انجام می‌دهند و علاوه بر ارائه مراقبت از چشم و بینایی، با تشخیص و ارجاع بیماری‌‌های سیستمیک و تظاهرات چشمی به موقع آن‌ها، نقش عمده‌‌ای در سلامت ایفا می‌‌کنند. علاوه بر موارد بالا، برخی از وظایف تخصصی بینایی سنج‌ها به شرح زیر می‌باشد:

 

> تشخیص و درمان سردردهای چشمی

> ساخت عینک‌‌ها‌ی طبی

> تشخیص ابتدایی برخی بیماری‌های چشمی مانند آب سیاه ( گلوکوم ) و آب مروارید ( کاتاراکت )

> بررسی تشخیص رنگ‌ها

> تشخیص و درمان تنبلی چشم

> بررسی وضعیت دید دو چشمی و درمان انواع انحرافات غیر فلجی

> ارائه مشاوره به شاغلین در صنایع مختلف به منظور حفاظت از چشم‌ها

> معاینه و غربالگری بینایی کودکان

> انجام انواع تصویربرداری‌های تخصصی چشم

 

 

 

 

 

بینایی سنجی کودکان

بینایی سنجی کودکان یکی از روش‌های مهم برای ارزیابی وضعیت بینایی و سلامت چشم‌های کودکان است. بینایی سنجی می تواند به تشخیص و درمان عیوب انکساری، تنبلی چشم، دوبینی، دید رنگ‌ها و دیگر بیماری‌های چشمی کمک کند. بینایی سنجی کودکان می‌تواند در مراکز تخصصی، مطب‌های چشم پزشکی، مهدکودک‌ها و... انجام گیرد. برای انجام بینایی سنجی کودکان می‌توانید به کلینیک تخصصی بینایی سنجی بیمارستان چشم پزشکی بینا مشهد مراجعه نمایید تا همکاران محترم بینایی سنج‌، چشم‌های فرزندان شما را معاینه و بررسی نمایند.

همانطور که قبلا ذکر شد، بینایی سنجی کودکان شامل غربالگری بینایی جهت تشخیص عیوب انکساری کودکان و انحرافات چشمی و تنبلی چشم کودکان می‌باشد که از بروز مشکلات جدی‌تر پیشگیری می‌کند. بینایی سنج‌ها با کمک چشم پزشکان پس از تشخیص بیماری، بیماران را با روش‌های مختلف درمانی و تشخیصی آشنا می‌کنند. در ادامه به مفهوم غربالگری چشم‌ها بیشتر می‌پردازیم.

 

 

چرا بینایی سنجی کودکان مهم است؟

چشم کودکان باید به صورت مکرر مورد آزمایش و معاینه قرار گیرد. بینایی کودک پس از تولد به سرعت رشد می‌کند و هر موردی مانند ضربه، انواع بیماری‌های چشمی و ژنتیکی که منجر به اختلال بینایی در کودک شود باید به سرعت شناسایی و درمان شود. کودکان به ندرت از دید ضعیف در یک یا هر دو چشم شکایت می‌کنند، زیرا نمی‌توانند چشم سالم و ضعیف را از هم تشخیص دهند. بنابراین، مشکلات و بیماری‌های چشمی خصوصا زمانی که تنها یک چشم درگیر است به راحتی نادیده گرفته می‌شوند. برنامه غربالگری پیش دبستانی برای تشخیص بیماری‌هایی مانند تنبلی چشم ( آمبلیوپی ) و سایر مشکلات بینایی در اسرع وقت بسیار حیاتی است. غربالگری ( Screening ) برای هر بیماری و در هر سنی می‌تواند اجرا شود.

 

توجه داشته باشید تشخیص و درمان زود هنگام این بیماری‌ها پیش آگهی بهتری برای کودک خواهد داشت

 

 

 

 

بینایی سنجی در افراد مسن

بینایی سنجی افراد مسن یک موضوع مهم و حساس است که نیاز به توجه و مراقبت دارد. برخی از مشکلات بینایی که ممکن است در سنین بالا رخ دهند عبارتند از:

 

بیماری آب مروارید (کاتاراکت): کدر شدن عدسی چشم باعث کاهش بینایی و دیدن رنگ‌ها به صورت تار می‌شود. این بیماری با عمل قابل درمان است.

بیماری آب سیاه (گلوکوم): افزایش فشار درون چشم می‌تواند به آسیب عصب بینایی و کاهش دید محیطی منجر شود. این بیماری با دارو، عمل و دیگر روش‌ها قابل کنترل است.

بیماری دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن: ضعف یا آسیب به نقطه مرکزی شبکیه که مسئول دیدن جزئیات است، باعث کاهش بینایی مرکزی و دشواری در خواندن، رانندگی و شناخت چهره‌ها می‌شود. این بیماری درمان قطعی ندارد اما سرعت پیشرفت آن ممکن است با دارو، لیزر و دیگر روش‌ها کاهش یابد.

رتینوپاتی دیابتی: آسیب شبکیه ناشی از بیماری دیابت می‌تواند به خونریزی، ورم یا پارگی شبکیه منجر شود. این بیماری با کنترل قند خون، لیزر، عمل و دیگر روش‌ها قابل مدیریت است.

 

برای پیشگیری و کشف زود هنگام این بیماری‌ها، توصیه می‌شود که افراد مسن هر یک تا دو سال یک بار به متخصص چشم و بینایی سنج مراجعه نمایند تا چشم‌ها به دقت مورد معاینه و بررسی قرار گیرند. همانطور که در ابتدا ذکر شد بینایی‌سنج یک متخصص بینایی است که می‌تواند نارسایی‌های بینایی را به موقع تشخیص و برای درمان انواع بیماری‌ها و مشکلات راه حل ارائه دهد.

 

 آشنایی با کلینیک شبکیه بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا 

مشاهده بیشتر

تور مجازی کلینیک های فوق تخصصی و ویژه