افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

 

بررسی قرنیه

قرنیه قسمت شفاف جلوی کره چشم می‌باشد. برای آنکه نور بتواند وارد چشم شود و به پرده شبکیه برسد ابتدا باید از قرنیه عبور کند. بنابراین شفاف و منظم بودن قرنیه اهمیت زیادی در بینایی داشته و هر ایرادی می‌تواند عملکرد این عضو بسیار مهم دستگاه بینایی را مختل کند. چشم پزشکان با استفاده از روش‌های مختلف تشخیصی این مشکلات را شناسایی کرده و بیمار را برای طی مراحل درمان راهنمایی می‌کنند.

امروزه با پیشرفت‌های چشم پزشکی، ابزارها، تجهیزات و تکنیک‌های بسیار پیشرفته‌ای برای بررسی و ارزیابی ساختمان و عملکرد قرنیه ابداع شده است. این ابزارها عبارتند از:

 

Topography

با استفاده از روش توپوگرافی حلقه‌های نورانی به سطح قرنیه فرستاده می‌شود؛ با دریافت بازتاب این حلقه‌ها و آنالیز اطلاعات دریافت شده و بررسی نقشه توپوگرافی به دست آمده می‌توان هر اختلالی در قرنیه مانند قوز قرنیه ( کراتوکونوس )، اسکار در قرنیه و همچنین انحنای قرنیه را مشخص کرد. این روش یک اقدام اصلی برای افرادی است که می‌خواهند تحت عمل اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک و پی‌آرکی قرار گیرند. همچنین ممکن است در پیگیری پس از عمل در بعضی افراد به کار گرفته شود.

 

Pentacam

به وسیله دستگاه پنتاکم، توپوگرافی قرنیه یعنی ساختمان کلی قرنیه شامل قدرت سطحی، ضخامت و مختصات جغرافیایی قدام و خلف آن مشخص می‌شود. این روش از تکنیک‌هایی است که می‌تواند قسمت خلفی قرنیه را مورد ارزیابی قرار دهد.

 

Orbscan

به وسیله ارب اسکن، توپوگرافی قرنیه شامل قدرت و شکل سطوح قدامی و خلفی و همچنین ضخامت قرنیه مشخص می‌شود.

 

Specular Microscopy

این دستگاه برای بررسی سلامت و اندازه گیری تعداد سلول‌های لایه اندوتلیوم قرنیه چشم به کار می‌رود.

 

Pachymetry

پاکی‌متری روشی است که در آن با استفاده از امواج مافوق صوت ضخامت قرنیه اندازه گرفته می‌شود. پاکی‌متری یک اقدام اساسی و اصلی قبل از انجام عمل‌های عیوب انکساری است زیرا در این عمل‌ها قسمتی از بافت قرنیه برداشته می‌شود.

 

Slit Lamp Photo

دستگاه اسلیت لمپ فتو، ساختاری مشابه Slit Lamp دارد، با این تفاوت که مجهز به یک دوربین دیجیتال عکاسی می‌باشد که تصاویر توسط این دوربین از چشم بیمار گرفته شده و توسط چشم پزشک مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار می‌گیرد. کاربرد این دستگاه بیشتر مربوط به موارد نادر و بیماری‌های کمیاب قرنیه است.

مطالعه بیشتر