افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

 

سنجش میدان بینایی

 

میدان بینایی محدوده‌ای از فضا می‌باشد که با نگاه ثابت چشم به یک نقطه، برای شخص قابل رویت است. در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا مشهد، با بهره‌گیری از سیستم‌های پیشرفته مانند پریمتری هامفری امکان انجام آزمون‌های مختلف میدان بینایی میسر می‌شود. کاربرد اصلی این تست برای تشخیص و پیگیری آب سیاه ( گلوکوم ) است. همچنین به تشخیص انواع بیماری‌های اعصاب چشم و مسیرهای بینایی در مغز کمک می‌کند.

 

چنانچه پزشک شما این تست را برایتان توصیه کرده به این معنی است که به عصب چشم شما مشکوک می‌باشد؛ این شک می‌تواند به جهت مشکلات چشمی یا نورولوژیک باشد که مهم‌ترین و شایع‌ترین آن‌ها افزایش فشار داخل چشم ( مانند بیماری گلوکوم )، آسیب‌های مسیر عصب بینایی، افزایش فشار مایع مغزی نخاعی و التهاب سر عصب چشم است.

آزمون و تست میدان بینایی را می‌توان در معاینه بالینی با درخواست از بیمار برای زل زدن به یک نقطه و ثابت نگاه داشتن چشم، در حالی که شیئی مانند یک خودکار را در مکان‌های گوناگون میدان بینایی وی حرکت می‌دهیم انجام داد.

در این معاینه زاویه‌ای که شخص قادر به دیدن و درک شی است را میدان بینایی وی محاسبه می‌کنیم. وقتی برای آزمون از دستگاه‌های کامپیوتری استفاده شود، تشخیص دقیق و قابل اعتماد خواهد بود. دستگاه پریمتری یا نیمکره‌ای که در آن نقطه‌های نور بر روی یک صفحه سفید برق می‌زنند، اندازه‌گیری می‌شود.

 

روش‌های انجام پریمتری

این آزمون سه روش دارد که عبارتند از:

 

Kinetic Perimetry

وقتی نقاط نورانی درون نیمکره ناظر حرکت می‌کنند تا وی آن‌ها را ببیند.

 

Static Perimetry

جایگاه هر نقطه نورانی ثابت است و از ناظر خواسته شود چنانچه آن نقطه را می‌بیند یک دکمه مخصوص را فشار دهد.

 

Humphrey Perimetry

متداول‌ترین روش پریمتری تحلیلگر میدان دید خودکار است. این بررسی در افرادی که به جهت بیماری روماتیسم یا لوپوس داروی هیدروکسی کلروکین مصرف می‌کنند ( به دلیل احتمال رسوب کلروکین روی شبکیه ) به طور منظم و عموما در فواصل شش ماهه انجام می‌شود.

 

 

 

دستگاه پریمتری زایس

 

 بررسی و معرفی تجهیزات پیشرفته بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا 

مطالعه بیشتر