افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

پیرچشمی و روش‌های درمان

 

پیرچشمی، عارضه‌ای است که ممکن است دیر یا زود به‌ سراغ همه ما می ‌آید. روش های مختلفی برای درمان و اصلاح پیرچشمی وجود دارد. یکی از این روش ها، استفاده از عینک می باشد و روش رایج دیگر برای رهایی از عینک مطالعه استفاده از عمل های جراحیست. البته به یاد داشته باشید در صورت صلاحدید متخصص چشم این روش انجام می شود.

 

پیرچشمی و راه های درمان آن

> تفاوت پیرچشمی با دوربینی و نزدیک بینی

 

این عارضه گاهی با دیگر عارضه های چشمی اشتباه گرفته می شود. در مجموع کلیه عیوب انکساری می توانند باعث ایجاد مشکل در خواندن و سایر فعالیت هایی که نیازمند دید دقیق هستند، شوند. ولی این عارضه با دوربینی و نزدیک بینی بسیار متفاوت می باشد.

در حالت عادی، دیدن هر جسمی در فاصله نزدیک در صورتی واضح خواهد بود که تصویر روی شبکیه ایجاد شود. در صورتی دید فرد عادی نیست و اصطلاحا نزدیک بین یا دوربین است که یک یا چند جز خارج از مقادیر طبیعی باشد. این امر باعث می شود که چشم برای دید از راه دور و دید نزدیک (یا هر دو) نتواند به درستی متمرکز شود. با مراجعه به بینایی سنج (اپتومتریست) مشکلات بینایی فرد تشخیص داده می شود و به راحتی با عینک یا لنز قابل اصلاح هستند.

 

دوربینی

دوربینی به حالتی گفته می شود که فرد می تواند اجسام دور را به وضوح ببیند ولی اشیا از فاصله نزدیک تر تار به نظر می رسند. افرادی که دوربینی آن ها شدید می باشد، ممکن است تاری دید را در هر فاصله ای تجربه کنند.

 

نزدیک بینی

این مطلب در نزدیک بینی به صورت عکس می باشد. در حالتی که فرد به نزدیک بینی دچار است، نوشته ها و اشیا نزدیک تر را بدون مشکل و واضح می بیند ولی در تشخیص و خواندن اجسام دور دچار مشکل می شود.

 

اما پیرچشمی حالتی است که اجسام در فاصله نزدیک را حتی با عینک، تار می بینند. به طور معمول شروع این عارضه از اوایل 40 سالگی می باشد و تا 60 سالگی به اوج خود می رسد.

اگر عیوب انکساری اصلاح نشوند باعث ایجاد علائم و نشانه هایی می شوند که در نتیجه منجر به بروز مشکلات دیگری مانند عدم تمرکز و کاهش عملکرد کاری می شوند. از علائم و عوارض نزدیک بینی و دوربینی می توان به خستگی چشم و سردرد هنگام انجام کار و یا تلاش برای تمرکز و دیدن اجسام دور و نزدیک، اشاره کرد. خواندن در نور کم و افزایش سن افراد باعث تشدید این علائم می شود.

بنابراین، مراجعه به متخصص چشم‌ و اپتومتریست برای معاینه کامل و دقیق و کاهش این عوارض بسیار مهم است.

 

 

> علائم

 

خستگی چشم و یا سردرد پس از مطالعه و انجام کارهای دقیق

مشکل خواندن حروف کوچک

نیاز به نور بیشتر هنگام مطالعه یا انجام کارهای نزدیک

مشکل در دیدن و تمرکز بر روی اشیا نزدیک تر

تاری دید در فاصله خواندن عادی

 

نکته مهم: معمولا خستگی و نور کم شدت علائم این عارضه را بدتر می کند.

 

نور کم باعث تشدید علائم پیرچشمی می شود

 

> روش های رایج درمان

 

1) عینک

رایج ترین و مهم ترین گزینه در اصلاح این عارضه، استفاده از عینک های اصلاحی می باشد. عینک ها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند:

 

عینک مطالعه

دو کانونی

سه کانونی

چند کانونی پیش رونده

 

2) عمل حذف عینک مطالعه

یکی از جدیدترین روش های درمان پیرچشمی و حذف عینک مطالعه، استفاده از عمل سوپراکور می باشد که با بهره گیری از سریع ترین لیزر دنیا به نام فمتوسکند انجام می گیرد. در فرایند این عمل، قطعه ای بسیار ظریف به نام کمرا درون قرنیه فرد بیمار قرار می گیرد. این تکنیک نسبت به سایر روش ها بهترین روش اصلاح این عارضه می باشد.

 

حذف عینک مطالعه با استفاده از کمرا

 

مزایای استفاده از کمرا و عمل سوپراکور

با افزایش و شدت گرفتن این عارضه، تغییری در دید نزدیک ایجاد نمی شود.

دید نزدیک فرد در هنگام کار با موبایل و دید میانی مانند کار با کامپیوتر، بهبود میابد.

با استفاده از این روش، دید دور فرد نیز واضح تر می شود.

حلقه کمرا بسیار کوچک بوده و در مرکز چشم قرار می گیرد. بنابراین، تقریبا غیرقابل تشخیص است.

 

کمرا در چشم تقریبا غیرقابل تشخیص است

 

> کلام آخر

همان طور که قبلا اشاره کردیم، برای انتخاب روش درمانی باید حتما به متخصص چشم مراجعه نمایید تا با انجام معاینات دقیق و کامل بتواند بهترین روش برای درمان و اصلاح پیرچشمی را به شما پیشنهاد دهد.

شما می توانید برای دریافت مشاوره و یا دریافت نوبت با مشاوران ما در بیمارستان فوق تخصصی و چشم پزشکی بینا مشهد، تماس بگیرید.

 

 برای دریافت اطلاعات بیشتر به خدمات پیرچشمی در بیمارستان چشم بینا مراجعه نمایید. 

مطالعه بیشتر

ویدئو گالری