در این قسمت به شایع ترین سوالات مربوط به بیماریهای چشم پرداخته شده است.
کاهش فشار خون عامل اصلی در سیاهی رفتن چشم هنگام بلند شدن است.
وقتی شخصی تغییر وضعیت میدهد یعنی از حالت خوابیده به طور ناگهانی به حالت ایستاده در میآید چشمان فرد سیاهی میرود.
علل زیادی زمینه ساز سیاهی رفتن چشمها است از جمله کاهش فشار خون، ناراحتیهای گوش، تعرق زیاد و مصرف ناکافی مایعات و آرتروز گردن.
هنگامی که فشار خون پائین میآید خون به مغز و مخچه نمیرسد فرد دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم میشود و بعد از چند لحظه مشکل حل میشود. همچنین به هنگام تعرق شدید آب نمک زیادی از بدن دفع میشود و در صورت استفاده نکردن از مایعات فرد دچار سیاهی رفتن چشم میشود.
مشکل فشار خون را جدی بگیرید. از جمله عواملی که منجر به این مشکل میشوند خونریزی کردن، ناراحتی کلیه و قلب، کاهش قند خون و اسهال و استفراغ را میتوان نام برد.
سرما خوردگی و آلرژی در این زمینه تاثیر زیادی ندارند مگر اینکه سرما خوردگی پیشرفت کرده باشد و در پردههای مغز اثر نامطلوبی گذاشته باشد. گاهی اوقات استرس و اضطراب نیز منجر به سرگیجه و سیاهی رفتن چشم میشود.
در صورتی که سرگیجهها مداوم و شدید است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید و نیز برای رفع مشکل کم خونی علت آن را با آزمایش خون و نوار قلب به کمک پزشک مشخص کنید.
قطره هاي اشك مصنوعي شايع ترين داروهايي هستند كه در درمان خشكي چشم به كار مي روند و معمولاً علائم خشكي چشم را برطرف مي كنند. در موارد خفيف و متوسط چشم معمولاً روزي 4-3 بار استفاده از قطره اشك مصنوعي براي رفع علائم كافي است. اشك مصنوعي در كارخانه هاي مختلف دارويي ساخته مي شود ممكن است محصولات يك كارخانه خاص با چشم شما سازگاري بيشتري داشته باشد بنابراين بهتر است با مشورت با پزشك خود محصولات مختلف را شناسايي كنيد و فرآورده اي را كه با چشم شما سازگاري بيشتري دارد انتخاب كنيد. برخي از انواع قطره هاي اشك مصنوعي به سرعت از داخل چشم شسته مي شوند و براي مدت كوتاهي علائم را برطرف مي كنند. برخي از انواع قطره ها چسبندگي بيشتري دارند و مدت بيشتري در چشم مي مانند و اثر آن ها تا چندين ساعت پايدار مي ماند. يك نكته مهم آن است كه در ساخت برخي از قطره هاي اشك مصنوعي از مواد محافظ استفاده مي شود. در برخي از افراد اين مواد محافظ باعث تحريك و بدتر شدن علائم چشمي مي شود. بنابراين به خصوص اگر قطره اشك مصنوعي را مكرراً (بيشتر از 4 بار در روز) استفاده مي كنيد با مشورت با پزشك قطره اي را استفاده كنيد كه فاقد مواد محافظ باشد.
در واقع از سني كه تغييرات شماره چشم طي يكسال بعد از سن ١٨ سالگي ثابت شده تا سن55سال يا بالاتر بشرطي كه علايم اب مرواريد يا بيماريهاي ديگر ديده نشود.
كاهش ديد، اشک ریزش، درد، احساس جسم خارجي در چشم، تورم ملتهمه و قرمزي چشم
باید توجه داشت که گاهی برخی از مشکلات لنز مانند کاهش عبور اکسیژن، در مراحل اولیه بدون علامت میباشد و میتواند سبب آسیب به قرنیه شود.
برای اطمینان از مدت زمان مناسب مصرف هر لنز با چشم پزشک خود مشورت نمایید
آستیگماتیسم ناشی از شکل نامنظم قرنیه می باشد بسیاری از افراد جامعه دارای آستیگماتیسم می باشند بدون اینکه از این موضوع اطلاع داشته باشند.وجود آستیگماتیسم در فرد باعث بروز مشکلات بسیاری می شود ,مانند سختي در انجام کارهایی از قبیل خواندن و نوشتن ,رانندگی ميگردد.
آستیگماتیسم باعث تاری در دید، سر درد، چشم درد و گاهی ایجاد دوبینی می شود و در كيفيت دید سه بعدی تاثیر می گذارد.
وجود مقدار زیاد آستیگماتیسم ناشي از نامنظمي شديد در قرنیه است كه ميتواند ناشي از بيماري قوز قرنیه باشد که ممکن است نیاز به تجویز لنزهای ویژه برای قوز قرنیه یا لنزهای اسکرال باشد.
یک عارضه جدی و خطرناک در چشم است. برخی علل دو بینی چشم جزئی هستند ، ولی برخی دیگر نیاز به درمان فوری دارند. ️
علل دو بینی چشم وقتی چشم های خود را باز می کنید، یک تصویر واضح و تک از هر چیزی را می بینید. این روند خودکار بستگی به هماهنگی بخش های مختلف دستگاه بینایی (چشم) دارد. این بخش ها بایستی با یکدیگر کار کنند تا بتوانید تصویر مناسبی را از اجسام ببینید .
اكثر افراد بعد از دو تا سه روز به عينك جديد خود عادت ميكنند، اما در موارد خاص، مثلا وقتي كه براي اولين بار براي شما عينك تجويز شده است يا اينكه تغيير زيادي در شماره چشمتان حاصل شده است ممكن است دو هفته طول بكشد تا چشم شما به عينك جديدتان عادت كند.
لیزر تنها در لایه های سطحی قرنیه اثر کرده و تاثیری بر ایجاد آب مروارید ( که بیماری عدسی و داخل چشم است ) ندارد و اگر بیمار در دراز مدت دچار آب مروارید شود ، ارتباطی با لیزر انجام شده ندارد . اصولا افراد نزدیک بین زودتر از افراد هم سن خود با چشم سالم ، دچار آب مروارید می شوند
یکی از موارد شایع سوختگیهای چشمی حین کار با وسایل حالت دهنده مو و مژه اتفاق میافتد. حرارت این دستگاه ها به سرعت توسط چشم احساس می شود و ممکن است به مهمترین عضو بدن یعنی دستگاه بینایی آسیب برساند.
اغلب سوختگیهای ناشی از وسایل حالت دهنده مو و مژه خوشخیم هستند و فقط سطح قرنیه را دچار آسیب میکنند. این مشکل البته درد و سوزش زیادی دارد ولی قابل درمان خواهد بود به شرط آنکه فرد مصدوم خیلی سریع به مرکز درمانی مراجعه کند زیرا عدم مراجعه به موقع به چشم پزشک می تواند احتمال عفونت در ناحیه آسیب دیده را افزایش دهد.
اگر سوختگی اتفاق افتاد شستوشوی ملایم چشم آسیب دیده را فراموش نکنید. به یاد داشته باشید پرهیز از مصرف خودسرانه دارو به ویژه داروهای بیحسی و آنتیبیوتیک کاملاً ضروری است. برای پیشگیری از بروز چنین حوادثی بهتر است هنگام استفاده از وسایل حرارتی – آرایشی نکات ایمنی و احتیاطهای لازم را فراموش نکنید.
اگر به طور ناگهانی و بهعلت نامعلومی دچار تاری دید شدید، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید چرا که ممکن است شریان مرکزی مسدود شده باشد. در این بیماران اگر در فاصله 90دقیقه اقدامات درمانی برای کاهش فشار چشم صورت بگیرد احتمال بازشدن رگ گرفته شده، بسیار زیاد است؛ در غیر این صورت روند درمان، سخت، پیچیده و در برخی موارد غیرممکن می شود.
به عبارت دیگر انسداد این عروق موجب می شود عمل خون رسانی به عصب چشم متوقف شود؛ در نتیجه بیمار دچار تاری دید شده و ممکن است هرگز دید قبلی را بهدست نیاورد. هدف ازدرمان هم این است که چشم سالم نجات پیدا کند و دچار این مشکل نشود.
البته برخی تاری های دید با بیماری های چشمی مرتبط نیستند و در اثر عارضه هایی مانند بیماری ام.اس، ضربهها یا التهابات مغزی ایجاد می شوند. باید دقت کرد که ممکن است در معاینه ها، چشم و عصب بینایی این افراد سالم و به ظاهر شرایط طبیعی داشته باشد. در این موارد چشم پزشک عکسبرداری از میدان بینایی را تجویر می کند یا بیمار را به پزشکان نورولوژیست ارجاع می دهد تا اقدامات تشخیصی بیشتر انجام شود.
جداشدگی شبکیه علت دیگری است که در این مورد بیمار باید ظرف 6 تا 24ساعت به مرکز درمانی مراجعه کند؛ این بیماران معمولاً با جرقه و مگس پران در برابر چشمشان مواجه می شوند و ممکن است از چند روز قبل سابقه ضربه یا عمل جراحی داشته باشند که می بایست سریعاً تحت درمان قرار بگیرند.
موضوع دیگر اسپاسم یا فلج تطابقی است که اغلب در افراد بالای 40سال مشاهده شده و عضلات دید نزدیک به مرور عملکرد خود را از دست می دهند. برخی بیماران نیز به دلایل مختلف از جمله استرس، سرماخوردگی یا تصادف، دچار اسپاسم می شوند؛ معمولاً این گروه از بیماران، ضمن استفاده از قطره با کاهش درد مواجه شده و در صورت نیاز می توانند با دریافت عینک طبی دید مناسب را بهدست آورند. ناگفته نماند که اسپاسم تطابقی در مردان بیشتر از زنان شیوع دارد.