افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

گالری

 

کاشت رینگ داخل چشمی

شاید بتوان گفت مهم‌ترین کاربرد فعلی رینگ داخل چشمی برای افراد مبتلا به قوز قرنیه یا کراتوکونوس خفیف و متوسط می‌باشد که قرنیه شفافی داشته و ضخامت قرنیه برای انجام این عمل کافی باشد. کاشت رینگهای داخل چشمی می‌توانند باعث بهبود بینایی در این افراد شده و از شدت بیماری بکاهد. این عمل بدون نیاز به بستری شدن بیمار، به صورت سرپایی با داروهای بی حسی انجام می‌شود.

 

رینگ داخل چشمی چیست؟

کاشت رینگ داخل چشمی یک عمل سرپایی برای اصلاح قرنیه چشم می‌باشد. این عمل بیشتر برای درمان قوز قرنیه استفاده می‌شود. رینگ‌های داخل چشمی‌، دو قطعه کوچک و شفاف به شکل هلال بوده و از نوع پلیمر پلاستیکی ساخته شده‌اند که در قرنیه چشم قرار داده می‌شوند. کاشت رینگ داخل چشمی برای کاهش یا از بین بردن نزدیک بینی و آستیگماتیسم در افراد مبتلا به قوز قرنیه انجام می‌گیرد.

 

رینگ‌های داخل چشمی چگونه کار می‌کنند؟

همانطور که قبلا اشاره کردیم، استفاده از رینگ‌های داخل قرنیه یکی از درمان‌های قوز قرنيه می‌باشد. از این روش در درمان قوز قرنیه خفيف تا متوسط كه در آن فرد نمی‌تواند از لنز تماسی استفاده کند، كاربرد دارد. اين رینگ‌ها با كاهش ميزان آستيگماتيسم نامنظم به بهبود بينايی كمک می‌كنند. این امر با مسطح کردن و کاهش خمیدگی قرنیه صورت می‌گیرد. رینگ‌های داخل چشمی از جنس لنزهای چشمی ساخته شده در درمان آب مروارید می‌باشند، بنابراین با بدن سازگار بوده و حساسیت‌زا نیستند.

 

<< به خاطر داشته باشید، در این روش ميزان موفقيت در عمل رینگ‌های داخل چشمی بسيار متغير بوده و از فردی به فرد ديگر متفاوت هستند. >>

 

انواع رینگ‌های داخل چشمی

رینگهای داخل چشمی انواع مختلفی دارند. برخی از این رینگ‌ها به شرح زیر می‌باشند:

 

رینگ‌های داخل قرنیه اینتکس ( INTACS )

رينگ‌های داخل قرنيه كرارينگ ( Keraring – Intracorneal Ring Segments )

 رینگ‌های میورینگ  ( MYORING )

 

رینگ‌های داخل قرنیه اینتکس ( INTACS )

رینگ‌های داخل قرنیه‌ای اینتکس شامل دو قطعه نیم دایره هستند که در اندازه و ضخامتهای مختلفی طراحی شده‌اند. یک یا دو قطعه از این رینگ‌ها با توجه به نوع و شدت قوز قرنیه برای درمان نزدیک بینی و آستیگماتیسم و با صاف کردن سطح قرنیه، استفاده می‌شوند. برای کاهش شدت بیماری قوز قرنیه، رینگ‌های داخل چشمی با مسطح کردن و کاهش خمیدگی قرنیه در این افراد، استفاده می‌شوند.

 

رينگ داخل قرنيه كرارينگ  ( Keraring – Intracorneal Ring Segments )

نوع دیگر این رینگ‌ها، دو قطعه کوچک و شفاف به شکل هلال هستند و از نوعی پلیمر پلاستیکی ساخته شده اند که وارد قرنیه می‌شوند تا مقدار انحنای قرنیه را تغییر دهند. این قطعات در اندازه و ضخامت‌های مختلفی طراحی می‌شوند تا بتوانند درجات مختلفی از قوز قرنیه را بهبود ببخشند.

 

رینگ‌های داخل قرنیه میورینگ ( MYORING )

جنس رینگ‌های میورینگ از جنس پلی متيل متاکريلات است که در داخل استرومای قرنيه و از طريق ایجاد يک برش تونلی کوچک قرار می‌گيرد. هرچه قطر رینگ کمتر باشد اثر اصلاحی بیشتری خواهد داشت. شکل و ابعاد خاص میورینگ به آن اجازه خم شدن می‌دهد و چشم پزشک از طریق ایجاد یک شکاف کوچک در قرنیه آن را در چشم قرار می‌دهد. در عمل کاشت میورینگ با استفاده از لیزر فمتوسکند، یک برش در قرنیه ایجاد می‌شود. استفاده از میورینگ در اصلاح نزدیک بینی‌های شماره بالا نیز مفید است.

 

لیزر فمتوسکند

 

نحوه کاشت رینگ‌های داخل چشمی

همانطور که قبلا اشاره شد، عمل کاشت رینگ داخل چشمی یک عمل سرپایی است و با استفاده از قطره، چشم بی‌حس شده تا در طول عمل دردی احساس نشود. در صورت درخواست فرد و نظر چشم پزشک امکان بیهوشی نیز فراهم می‌شود، اما این عمل معمولا با بی حسی صورت می‌گیرد.

عمل کاشت انواع رینگهای داخل چشمی با تکنیکهای دستی و یا با استفاده از لیزر فمتوسکند انجام می‌شود. در مرحله اول با استفاده از لیزر فمتوسکند ابتدا یک برش شعاعی روی لبه خارجی قرنیه ایجاد و از طریق آن دو تونل قوسی شکل در ضخامت قرنیه به صورت مدور و هم مرکز با قرنیه ایجاد می‌شود. در مرحله دوم و با استفاده از لیزر اگزایمر، سگمان‌های حلقوی به ضخامت محاسبه شده و در این تونل‌ها قرار می‌گیرند.

پس از انجام عمل، می‌توانید به خانه برگشته و در بیمارستان بستری نمی‌شوید.

 

لیزر اگزایمر

 

<< حتما در زمان مراجعه به بیمارستان حداقل یک نفر به عنوان همراه داشته باشید تا پس از انجام عمل شما را به منزل برساند. >>

 

قطره و پماد‌های چشمی به مدت یک تا چند هفته پس از عمل توسط چشم پزشک تجویز می‌شود. چند روز بعد از عمل، چشم‌ها به نور حساس هستند و بهتر است از عینک‌های آفتابی استاندارد استفاده شود. توجه داشته باشید، 4 تا 6 هفته اول پس از عمل از تماس دست‌ها با چشم، مالش قرنیه و انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.

 

شرایط بیمار کاندید کاشت رینگ داخل چشمی چگونه است؟

برای رضایت کامل فرد و جلوگیری از بروز خطا در عمل کاشت رینگ داخل چشمی، باید شرایط خاصی فراهم باشد و چشم پزشک تمامی این شرایط را بررسی می‌کند. برخی از این شرایط به شرح زیر است:

 

این عمل برای افراد زیر سن 21 سال توصیه نمی‌شود و در صورت انجام، نتایج خوبی برای بیمار نخواهد داشت.

کاشت رینگ داخل چشمی برای افرادی که نزدیک بینی و آستیگماتیسم شدید دارند، توصیه نمی‌شود.

اگر فرد قادر به استفاده از لنزهای تماسی نباشد، کاشت رینگهای داخل چشمی گزینه مناسبی برای وی خواهد بود.

افرادی که قرنیه نامنظمی دارند، می‌توانند از رینگ داخل چشمی با نظر و مشورت چشم پزشک برای اصلاح آن کمک بگیرند. افرادی که اسکارهای بزرگ روی قرنیه دارند، از این روش برای اصلاح قرنیه نمی‌توانند استفاده کنند.

 

مراقبت‌های بعد از عمل

عمل کاشت رینگ داخل چشمی به صورتی انجام می‌گیرد که فرد چند روز پس از عمل می‌تواند به راحتی به زندگی روزمره خود بازگردد. ممکن است با عوارضی مانند قرمزی، خارش و سوزش چشم پس از عمل روبرو شود که موقتی بوده و بسیار طبیعی می‌باشد. برای بهبود سریع‌تر لازم است مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های لازم پس از عمل را به دقت رعایت کنید. برخی از این مراقبت‌ها به شرح زیر هستند:

 

مصرف مداوم و مرتب از پمادها و قطره‌های چشمی تجویز شده توسط چشم پزشک

در صورت نیاز استفاده از عینک‌های طبی تجویز شده توسط چشم پزشک

اگر با عوارض غیرطبیعی مانند عفونت چشم، درد مزمن و یا اکستروژن حلقه چشم (خارج شدن رینگ از قرنیه چشم) و یا موارد دیگر روبرو شدید، هرچه سریع‌تر به چشم پزشک خود مراجعه نمایید.

 

 

عمل کاشت رینگ داخل چشمی چه مزایایی نسبت به دیگر درمان‌های قوز قرنیه دارد؟

 

با انجام این عمل حالت طبیعی قرنیه چشم حفظ شده و به بافت‌های قسمت مرکزی آن آسیب وارد نخواهد شد.

عمل کاشت رینگ داخل چشمی در درمان قوز قرنیه نیز استفاده می‌شود و می‌تواند دید واضحی برای مبتلایان به قوز قرنیه فراهم کند.

مدت زمان این عمل کوتاه بوده و فرد تنها چند روز پس از عمل می‌تواند به کارهای روزمره خود برسد.

مطالعه بیشتر
  • درمان قوز قرنیه
  • نحوه کاشت رینگ‌های داخل چشمی
  • شرایط لازم برای انجام عمل کاشت رینگ
  • مزایای عمل کاشت رینگ داخل چشمی

از درمان‌های قوز قرنيه استفاده از رینگ‌های داخل چشمی نیز می‌باشد. اين رینگ‌ها با كاهش ميزان آستيگماتيسم نامنظم به بهبود بينايی كمک می‌كنند. این امر با مسطح کردن و کاهش خمیدگی قرنیه صورت می‌گیرد. رینگ‌های داخل چشمی از جنس لنزهای چشمی ساخته شده در درمان آب مروارید می‌باشند، بنابراین با بدن سازگار بوده و حساسیت‌زا نیستند.

عمل کاشت انواع رینگ‌های داخل چشمی با تکنیک‌های دستی و یا با استفاده از لیزر فمتوسکند انجام می‌شود. در مرحله اول با استفاده از لیزر فمتوسکند ابتدا یک برش شعاعی روی لبه خارجی قرنیه ایجاد و از طریق آن دو تونل قوسی شکل در ضخامت قرنیه به صورت مدور و هم مرکز با قرنیه ایجاد می‌شود. در مرحله دوم و با استفاده از لیزر اگزایمر، سگمان‌های حلقوی به ضخامت محاسبه شده و در این تونل‌ها قرار می‌گیرند.

1) این عمل برای افراد زیر سن 21 سال توصیه نمی‌شود و در صورت انجام، نتایج خوبی برای بیمار نخواهد داشت. 2) کاشت رینگ داخل چشمی برای افرادی که نزدیک بینی و آستیگماتیسم شدید دارند، توصیه نمی‌شود. 3) اگر فرد قادر به استفاده از لنزهای تماسی نباشد، کاشت رینگ‌های داخل چشمی گزینه مناسبی برای وی خواهد بود. 4) افرادی که قرنیه نامنظمی دارند، می‌توانند از رینگ داخل چشمی با نظر و مشورت چشم پزشک برای اصلاح آن کمک بگیرند. افرادی که اسکارهای بزرگ روی قرنیه دارند، از این روش برای اصلاح قرنیه نمی‌توانند استفاده کنند.

1) با انجام این عمل حالت طبیعی قرنیه چشم حفظ شده و به بافت‌های قسمت مرکزی آن آسیب وارد نخواهد شد. 2) عمل کاشت رینگ داخل چشمی در درمان قوز قرنیه نیز استفاده می‌شود و می‌تواند دید واضحی برای مبتلایان به قوز قرنیه فراهم کند. 3) مدت زمان این عمل کوتاه بوده و فرد تنها چند روز پس از عمل می‌تواند به کارهای روزمره خود برسد.

اطلاعات بروشور و سوالات متداول خدمت

جهت بزرگنمایی دو بار روی عکس کلیک نمایید

رینگ‌های داخل چشمی چگونه کار می‌کنند؟

اين رینگ‌ها با كاهش ميزان آستيگماتيسم نامنظم به بهبود بينايی كمک می‌كنند. این امر با مسطح کردن و کاهش خمیدگی قرنیه صورت می‌گیرد. رینگ‌های داخل چشمی از جنس لنزهای چشمی ساخته شده در درمان آب مروارید می‌باشند، بنابراین با بدن سازگار بوده و حساسیت‌زا نیستند.

شرایط بیمار کاندید کاشت رینگ داخل چشمی چگونه است؟

1) این عمل برای افراد زیر سن 21 سال توصیه نمی‌شود و در صورت انجام، نتایج خوبی برای بیمار نخواهد داشت. 2) کاشت رینگ داخل چشمی برای افرادی که نزدیک بینی و آستیگماتیسم شدید دارند، توصیه نمی‌شود. 3) اگر فرد قادر به استفاده از لنزهای تماسی نباشد، کاشت رینگ‌های داخل چشمی گزینه مناسبی برای وی خواهد بود. 4) افرادی که قرنیه نامنظمی دارند، می‌توانند از رینگ داخل چشمی با نظر و مشورت چشم پزشک برای اصلاح آن کمک بگیرند. افرادی که اسکارهای بزرگ روی قرنیه دارند، از این روش برای اصلاح قرنیه نمی‌توانند استفاده کنند.

پس از انجام عمل کاشت رینگ داخل چشمی چه مراقبت‌هایی باید انجام شود؟

1) مصرف مداوم و مرتب از پمادها و قطره‌های چشمی تجویز شده توسط چشم پزشک. 2) در صورت نیاز استفاده از عینک‌های طبی تجویز شده توسط چشم پزشک. 3) اگر با عوارض غیرطبیعی مانند عفونت چشم، درد مزمن و یا اکستروژن حلقه چشم (خارج شدن رینگ از قرنیه چشم) و یا موارد دیگر روبرو شدید، هرچه سریع‌تر به چشم پزشک خود مراجعه نمایید.