افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

روز جهانی ایدز 2023

شعار روز جهانی ایدز Let communities lead

 

هر ساله اول دسامبر روز جهانی مبارزه با ایدز است که به منظور افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها در مورد این بیماری و ویروس نقص ایمنی انسانی ( HIV ) برگزار می‌شود. هر ساله برای این روز، شعار خاصی در نظر گرفته می‌شود که نشان‌دهنده‌ی هدف‌ها و برنامه‌های جهانی در مقابله با این بیماری است. امسال نیز همانند سال‌های گذشته نیز شعار خاصی دارد با عنوان بگذاریم جوامع کار را پیش ببرند ( Let communities lead )

روز جهانی مبارزه با ایدز در ایران نیز مصادف با 10 آذر ماه می‌باشد. هدف عمده از برگزاری این رویداد این است که به عموم مردم یادآوری شود که ویروس HIV از بین نرفته و هنوز کارهای زیادی باید انجام گیرد.

 

بیماری ایدز چیست؟

بیماری ایدز یا سندرم نقص ایمنی، با ورود ویروس نقص ایمنی انسانی ( HIV ) به بدن انسان ایجاد می‌شود. این ویروس با حمله به سلول‌های دستگاه ایمنی بدن، باعث ضعف و ناتوانی آن در مقابله با عفونت‌ها و سرطان‌های مختلف می‌شود.

 

بیماری ایدز دارای سه مرحله اصلی است:

دوره نهفتگی ایدز و عفونت حاد در مرحله اول و پس از گذشت چند هفته از انتقال ویروس، برخی افراد علائمی مانند تب، گلودرد، بثورات پوستی و بزرگی گره‌های لنفی دارند.

مرحله دوم ممکن است چندین سال به طول انجامد و فرد هیچ علامتی از بیماری نشان نمی‌دهد، اما ویروس در بدنش فعال است و می‌تواند به دیگران منتقل شود.

مرحله سوم که مرحله نهایی بیماری است، سلول‌های دستگاه ایمنی بدن به شدت کاهش یافته و فرد دچار عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف می‌شود که می‌توانند مرگبار و کشنده باشند.

 

 

 

روش‌های انتقال بیماری ایدز

بیماری ایدز می‌تواند از طریق تماس جنسی پرخطر، انتقال خون، سرسوزن آلوده و از مادر به فرزند در زمان بارداری، زایمان یا شیردهی منتقل می‌شود. برای پیشگیری از انتقال ویروس، باید از روش‌های ایمن مانند تعویض سرنگ و آزمایش خون قبل از اهدا و... استفاده کرد. درمان ایدز با مصرف داروهای ضد ویروسی صورت می‌گیرد. این داروها باعث حفظ و افزایش سلول‌های دستگاه ایمنی و کاهش خطر عفونت‌ها می‌شود. همچنین با کاهش انتشار ویروس، از انتقال آن به دیگران نیز پیشگیری می‌کنند.

 

درمان بیماری ایدز

در حال حاضر درمان قطعی و یا واکسنی برای از بین بردن ویروس HIV وجود ندارد، اما با استفاده از درمان‌های ضد ویروسی می‌توان عمر و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید. همچنین با رعایت پیشگیری‌های لازم مانند استفاده از کاندوم و سرنگ تمیز، می‌توان از انتقال ویروس جلوگیری کرد.

 

کد خبر: ۱۰8 /۱-م/۱۳-م

 

 خبرهای مناسبتی بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا 

مطالعه بیشتر