افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

آیا عینک آفتابی برای کودکان لازم است؟

آیا خردسالان واقعا به عینک آفتابی نیاز دارند؟

 

چه نکاتی در انتخاب عینک آفتابی برای کودکان باید رعایت شود؟ با ما همراه باشید.

اگر بخواهیم به طور ساده بیان کنیم باید بگوییم بله. در حالی که همه باید از چشمان خود در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت کنند، این امر به ویژه در نوزادان بسیار حائز اهمیت می باشد؛ زیرا چشمان و پوست اطراف چشم آن ها بسیار حساس و ظریف است. همانطور که کودک رشد می کند، عینک آفتابی از چشمان او محافظت می کند. این به کودک آموزش می دهد تا از سنین پایین مراقب چشمان خود باشد. به همین دلیل استفاده از عینک آفتابی بسیار مهم است، زیرا در برابر اشعه ماورا بنفش از چشم محافظت می کند و این امر می تواند به جلوگیری از آسیب طولانی ‌مدت کمک کند.

 

عینک آفتابی مناسب کودک شما

 

چرا نوزادان به عینک آفتابی نیاز دارند؟

نوزادان و کودکان زیر 10 سال چشمان بسیار حساسی دارند. از آنجایی که چشمان آن ها هنوز در حال رشد است، عدسی کریستالی چشم نوزاد نمی تواند پرتو های فرابنفش (UV) خورشید را مانند چشم بزرگسالان فیلتر کند. این بدان معناست که مقادیر بیشتری از پرتوهای مضر آبی و ماورا بنفش می تواند وارد چشم آن ها شود و ممکن است نوزادان را در معرض آسیب شبکیه چشم و سایر مشکلات بینایی قرار دهد. متاسفانه، امکان جبران آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش تقریبا وجود ندارد. حتی قرار گرفتن به مدت کوتاه در آفتاب می تواند باعث آسیب به چشم شود که این امر می تواند با افزایش سن منجر به بروز انواع بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا، تیرگی رنگ ها، آب مروارید و دیگر بیماری ها شود. گفتنیست که اشعه های مضر خورشید می تواند باعث ایجاد مشکلات پوستی و حتی بروز سرطان نیز شود.

همانطور که قبلا اشاره کردیم، پلک های نوزاد و پوست اطراف چشم آن ها بسیار ظریف است. حتی اگر کودک چشمان خود را ببندد تا از نور خورشید محافظت کند، پلک های نازک او ممکن است بسوزند. از آنجایی که پوست کودک بسیار شفاف است، قسمتی از نور خورشید ممکن است به شبکیه چشم برسد. با توجه به این موارد، نوزادان برای محافظت از چشم های ظریف و پوست اطراف چشم خود حتما به عینک آفتابی نیاز دارند.

 

از چه زمانی نوزادان باید از عینک آفتابی استفاده کنند؟

طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، نوزادان کمتر از شش ماه به هیچ وجه نباید در معرض نور خورشید قرار گیرند. برای حفاظت از چشم نوزادان، می توانید از سایبان کالسکه، چتر و... استفاده کنید. در شش ماهگی، قرار گرفتن در نور خورشید برای نوزادان مشکلی ندارد؛ اما حتما به یاد داشته باشید که آن ها را از اشعه های مضر خورشید حفظ کنید. کارشناسان آکادمی چشم پزشکی آمریکا پیشنهاد می کنند که بهترین راه برای محافظت از نوزادان در برابر نور خورشید استفاده از کلاه لبه دار، ضد آفتاب و عینک آفتابی می باشد.

 

نکات مهم در رابطه با عینک آفتابی کودکان

چشم پزشکان می توانند برای انتخاب بهترین عینک به شما کمک کنند. عینک آفتابی مناسب می تواند به درستی از چشم ها و پوست ظریف کودک محافظت کند. به یاد داشته باشید اندازه صورت کودک در انتخاب عینک بسیار مهم است.

هنگام خرید عینک آفتابی کودک به نکات زیر توجه کنید:

> محافظت موثر در برابر اشعه ماورا بنفش

این مهمترین عامل در زمان خرید هر نوع عینک آفتابی می باشد. اطمینان حاصل کنید که عینک آفتابی کودک شما 100% اشعه UVA (طول بلند) و UVB (طول کوتاه) یا جذب UV تا 400 نانومتر را مسدود می کند. عینک آفتابی باید دارای برچسب نشان دهنده درصد محافظت در برابر اشعه ماورا بنفش باشد.

> اندازه مناسب

نوزادان تمایل به تکان دادن و کشیدن لباس خود دارند و عینک آفتابی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اطمینان حاصل کنید که عینک آفتابی به طور کامل پوست اطراف چشم و روی گونه های کودک را می پوشاند. این عینک ها نه تنها از پوست ظریف نوزاد محافظت می کند، بلکه از نفوذ اشعه ماورا بنفش نیز جلوگیری می کند.

 

آیا عینک آفتابی برای کودک لازم است؟

 

> دوام

قبل از خرید، فریم های مختلف را تست کنید و به دنبال فریمی باشید که قابلیت خم شدن دارد و تقریبا نشکن می باشد. لنزهای پلاستیکی و پلی کربنات کاملا نشکن نیستند، اما در صورت شکستن کمتر آسیب می رسانند.

> رنگ لنز

اجازه ندهید لنزهای تیره تر شما را فریب دهند و فکر کنید که چشم کودک شما بهتر محافظت می شود. بدون توجه به سایه یا رنگ لنز عینک آفتابی، محافظت در برابر اشعه ماورا بنفش مهم ترین نکته در انتخاب عینک آفتابی می باشد. یک لنز متوسط ​​معمولا تمام چیزی است که کودک شما به آن نیاز دارد، اما اگر قصد دارید در نور بسیار روشن باشید، لنز تیره تر می تواند مفید باشد.

 

از کجا عینک آفتابی کودک بخریم؟

اگر کودک نیاز به عینک آفتابی دارد، باید پس از مراجعه به چشم پزشک و تجویز عینک مخصوص کودک، آن را تهیه کنید. هنگام خرید اولین عینک آفتابی کودک، چندین عینک آفتابی را امتحان کنید تا زمانی که مناسب ترین گزینه را پیدا کنید و کودک آن را دوست داشته باشد.

 

چگونه کودک خود را وادار به استفاده از عینک آفتابی کنیم؟

تهیه و نگه داشتن عینک آفتابی روی صورت کودکتان همیشه آسان نخواهد بود. ممکن است بعضی روزها کودک استفاده از عینک را دوست نداشته باشد و بخواهد با آن بازی کند. راه حل این مورد، استفاده از بند های نرم برای اتصال به عینک آفتابی می باشد. می توانید بندهای مختلف با رنگ های سرگرم کننده انتخاب کنید تا نظر کودک را جلب کند. استفاده از این بندها آسان است و دیگر جای نگرانی برای گم کردن عینک نیست.

مواردی که باید در نظر بگیرید عبارتند از:

> اطمینان از ایمنی کودک

در هنگام خرید، به دنبال عینک ‌هایی باشید که دارای بند یکسره می باشد و تا انتها دور سر کودک می پیچد. این امر برداشتن عینک را دشوارتر می‌ کند. روش دیگر تهیه یک بند نرم و الاستیک می باشد که بتواند به طور ایمن و مطمئن به فریم عینک وصل شود. برخی از برندها دارای تسمه هایی هستند که از قبل به عینک متصل شده اند.

> به حداقل رساندن حس ناراحتی

فراموش نکنید که برای نوزادان، راحتی این عینک ها بسیار ضروری می باشد. ممکن است لازم باشد چندین جفت عینک آفتابی نرم و سبک را امتحان کنید تا بتوانید عینک آفتابی مناسب را انتخاب کنید.

به یاد داشته باشید که استفاده از عینک آفتابی بهترین راه حفاظت از چشمان کودک می باشد، خصوصا در زمانی که در معرض نور مستقیم خورشید است. اما اگر کودک شما از زدن عینک آفتابی در خارج از منزل خودداری می کند، نگران نباشید. به دنبال راه حل‌ های دیگری مانند سایه بان کالسکه و کلاه برای محافظت از چشم ها باشید.

 

راحتی نوزاد در زمان استفاده از عینک آفتابی

 

همیشه در برابر آفتاب، ایمنی را رعایت کنید

همانطور که قبلا ذکر شد، نوزادان کمتر از شش ماه باید از نور مستقیم خورشید دور باشند. به خصوص بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر؛ زیرا پرتوهای خورشیدی در این بازه شدیدتر می باشند.

هنگامی که به خارج از منزل می روید، عوامل دیگری که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

> شاخص روزانه اشعه ماورا بنفش

حتما قبل از خروج از منزل، میزان پرتوهای ماورا بنفش را بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه اعضای خانواده به درستی محافظت می شوند. کارشناسان آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) پیشنهاد می‌ کنند که حتی زمانی که شاخص پایین یا متوسط است، همچنان باید اقدامات احتیاطی را برای در امان ماندن از نور خورشید انجام دهید.

> ایمنی آب

هنگامی که نور تابیده خورشید از آب منعکس می شود، می تواند باعث بروز نوعی آفتاب سوختگی به نام فوتوکراتیت (برف کوری) شود که در قسمت جلویی چشم ایجاد می شود و دردناک نیز می باشد. این آفتاب سوختگی می تواند باعث قرمزی، تاری دید و حساسیت به نور شدید شود.

> آب و هوای زمستان و شرایط برفی

صرف نظر از درجه حرارت، اشعه خورشید می تواند به چشم و پوست نوزاد آسیب برساند. نور خورشید می تواند به راحتی از سطح برف منعکس شود و یک تابش خیره کننده شدید ایجاد کند که حتی می تواند باعث کوری موقت و دردناک برف شود. این بیماری پس از چند روز خود به خود بهبود می یابد.

> آسمان ابری

حتی زمانی که هوا آفتابی نیست، اشعه ماورا بنفش می تواند به چشم های ظریف کودک آسیب برساند. فقط ابرهای سنگین می توانند بیشتر تابش UV را مسدود کنند. اگر ابرها پف کرده باشند، در واقع می توانند پرتوهای خورشید را منحرف کنند، که باعث افزایش میزان تابش UV  در سطح می شود. وقتی ابرها نازک یا شکسته می شوند، اشعه ماورا بنفش خورشید به طور مستقیم می تابد.

> ایمنی کالسکه/کریر (carrier) کودک

چه کودک خود را در کالسکه قرار می دهید یا روی سینه یا پشت خود در کریر حمل کنید، باید مطمئن شوید که در موقعیتی قرار گرفته اند که مستقیما به نور خورشید خیره نشوند. اگر سپر کالسکه یا روکش کریر به درستی قرار نگرفته باشد یا به اندازه کافی بلند نباشد، ممکن است اشعه ماورا بنفش همچنان به چشمان آنها برخورد کند. بهتر است در این مواقع یک کلاه لبه پهن و عینک آفتابی در دسترس داشته باشید.

 

نوزاد و عینک آفتابی

 

حال برای سلامت بینایی کودکان در آینده از این چشم های ظریف محافظت کنید

طبق گزارش AAO، شبکیه چشم پس از تولد هنوز در حال رشد است و نوزاد تا چند هفته پس از آن نیز شروع به دیدن نور و تاریکی نمی کند. چشم ‌های در حال رشد، در واقع آنقدر حساس هستند که نمی ‌توانند به ‌درستی با خورشید و اشعه ‌های مضر UVمقابله کنند. اگر حتی یک روز بدون محافظ در برابر نور خورشید قرار گیرد، این امر می تواند باعث آسیب جبران ناپذیری شود. برای ایمن نگه داشتن چشمان کودک (که به نوبه خود به پیشگیری از بیماری های چشمی در بزرگسالی کمک می کند)، همیشه مطمئن شوید که در برابر نور خورشید محافظت می شود. اگر آموزش های لازم را از دوران نوزادی شروع کنید، می توانید به کودک کمک کنید تا یک عمر بینایی سالم داشته باشد.

 

 راه‌های ارتباطی با بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا 

 

 منبع:  www.allaboutvision.com 

مطالعه بیشتر