افزایش اندازه متن اندازه پیش فرض کاهش اندازه متن
چاپ صفحه

آنژیوگرافی چشم

 

 

آنژیوگرافی چشمی چیست؟

آنژیوگرافی چشمی یکی از روش‌های تصویربرداری از چشم است که از طریق آن چشم پزشک می‌تواند به بسیاری از بیماری‌های چشمی پی ببرد. با توجه به اهمیت آنژیوگرافی و اینکه این روش در کلینیک‌های چشم پزشکی به طور معمول استفاده می‌شود؛ در این مقاله به بررسی کاربردهای آنژیوگرافی می‌پردازیم:

 

آنژیوگرافی در تشخیص بیماری‌های چشمی چه کاربردی دارد؟

آنژیوگرافی فلوروسین در حال حاضر یکی از روش‌های تشخیصی است که در آن از رنگ‌های بی ضرر فلورسنت استفاده می‌شود. این روش، عروق چشمی را نشان می‌دهد و چشم پزشک می‌تواند میزان خون‌رسانی به عروق شبکیه چشم و بیماری‌های چشمی را به دقت بررسی کند. همچنین چشم پزشک می تواند با استفاده از این روش و با زاویه باز از شبکیه به صورت رنگی تصویربرداری کند و تغییرات ایجاد شده در شبکیه را مورد بررسی قرار دهد.

شفافیت تصویربرداری و میدان اندازه‌گیری که دستگاه آنژیوگرافی فراهم می‌کند نسبت به بسیاری از روش‌های تصویربرداری چشم برتری دارد و این امر باعث کاربرد گسترده این روش تشخیصی شده است؛ به طوری که امکان تصویربرداری رنگی شبکیه با زاویه ۲۱۰ درجه امکان پذیر می‌شود.

 

 

برخی از مهم‌ترین کاربردهای آنژیوگرافی چشم عبارتند از:

 

• تشخیص رتینوپاتی دیابتی

• تشخیص دژنراسیون ماکولا

 

از دیگر کاربردهای آنژیوگرافی چشم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

> تشخیص تورم و التهاب ماکولا

> تشخیص گرفتگی عروق چشم

> تشخیص سرطان چشم مانند سرطان ملانوما

> تشخیص چروک شدگی و جمع شدگی شبکیه

> بررسی عروق خونی مشیمیه

 

مراجعه به چشم پزشک

آنژیوگرافی یکی از روش‌های تشخیص بیماری‌ها و اختلالات چشمی است. در این روش تشخیصی، بعد از تزریق قطره متسع کننده (گشاد کننده) مردمک چشم، پزشک ماده رنگی فلوروسین را به داخل رگ‌های بیمار تزریق می‌کند. عروق شبکیه در اثر این ماده رنگی می‌درخشد و پس از تصویربرداری از آن‌ها می‌توان اختلالاتی مانند ورم ماکولا و رتینوپاتی دیابتی را تشخیص داد و با توجه به عارضه و میزان پیشرفت آن بهترین روش درمانی را به کار برد.

 

کلیه آزمایش‌ها و معاینات تخصصی چشمی که آنژیوگرافی نیز از جمله آن‌ها می‌باشد در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا مشهد انجام می‌شود.

 

 

مطالعه بیشتر